NOUTATI

Servicii profesionale de deratizare dezinsectie dezinfectie Bucuresti Covid-19

COVID 19 – CORONAVIRUS!

Coronavirusurile fac parte dintr-o familie numeroasa de virusi, gasiti atat la animale cat si la oameni. Acest virus infecteaza omul, cauzand diverse boli, de la raceala comuna la boli respiratorii severe, precum Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu (MERS) si Sindromul Respirator Acut Sever (SARS)

Descriere Coronavirus
Noul coronavirus (CoV) este o noua tulpina de coronavirus care nu a fost identificata anterior la om. Acest nou tip de coronavirus, numit 2019-nCoV, nu a fost detectat anterior, inainte ca focarul sa fie raportat in Wuhan, China, in decembrie 2019

Cat de periculos este?
Ca in cazul altor boli respiratorii, infectia cu 2019 – nCoV poate provoca simptome usoare, inclusiv scurgeri nazale, dureri in gat, tuse si febra. Se poate manifesta mai sever in cazul unor persoane si poate duce la pneumonie sau dificultati de respiratie. Persoanele in varsta, cei cu afectiuni medicale (diabet, inima) sunt mai vulnerabile.

Cum se raspandeste virusul?
Noul Coronavirus este un virus respirator care se raspandeste in primul rand prin contactul cu o persoana infectata prin inhalarea unor particule provenite din tuse, stranut, picaturi de saliva, secretii nazale. Este importanta exersarea unei igiene respiratorii bune. De exemplu, cand stranutati sau tusiti, apropiati gura de partea inferioara a cotului sau folositi servetele pe care le aruncati imediat la cosul de gunoi. Spalati-va cat mai des pe maini si folositi geluri antibacteriene pe baza de alcool.

Care este diferenta dintre boala cauzata de 2019-nCoV si o raceala/gripa ?
Persoanele infectate cu 2019 – nCoV sau persoanele racite sau gripate, dezvolta de obicei simptome respiratorii precum tusea, febra, secretii nazale. Chiar daca multe dintre simptome sunt asemanatoare, acestea sunt cauzate de virusi diferiti. Este dificil sa se identifice boala doar pe baza simptomelor. De aceea testele de laborator sunt necesare pentru a confirma daca cineva este infectat cu acest nou tip de virus.

Cat este perioada de incubatie a virusului?
Perioada de incubatie este perioada dintre momentul infectarii si debutul simptomelor clinice ale bolii. Estimarile curente ale perioadei de incubatie variaza intre 1-12.5 zile, cu estimari mediane de 5-6 zile. Aceste estimari vor fi perfectionate pe masura ce vor fi disponibile mai multe date

Se poate ca 2019-nCoV sa fie contractat de la o persoana infectata, dar care nu prezinta simptome?
Conform rapoartelor recente este posibil ca persoanele infectate sa fie infectioase inainte de a prezenta simptome semnificative. Pe baza datelor disponibile in prezent, persoanele care prezinta simptome cauzeaza raspandirea nCoV

Pot lua virusul de la animalul meu de companie?
Nu. In prezent nu exista dovezi care sa confirme faptul ca animalele de companie, cum ar fi pisicile, cainii pot transmite acest virus oamenilor.

Se poate transmite 2019-nCoV de la om la om ?
Da. 2019-nCov provoaca boli respiratorii si poate fi transmis de la o persoana la alta, de obicei dupa un contact strans cu o persoana infectat.

RECOMANDARI PENTRU A PREVENI RASPANDIREA INFECTIEI:

– Spalati-va mainile de multe ori;
– Evitati contactul cu persoane care sunt suspecte de infectii respiratorii acute;
– Nu va atingeti ochii , nasul si gura cu mainile;
– Acoperiti-va gura si nasul daca stranutati sau tusiti;
– Curatati toate suprafetele cu dezinfectanti pe baza de clor sau alcool;
– Utilizati masca de protectie doar in cazul in care suspectati ca sunteti bolnav sau in cazul in care acordati asistenta persoanelor bolnave;

Spalati-va mainile de multe ori Spalarea si dezinfectarea mainilor sunt actiuni decisive pentru a preveni infectia. Mainile se spala cu apa si sapun cel putin 20 de secunde. Daca nu exista apa si sapun, puteti folosi un dezinfectant pentru maini pe baza de alcool de 60%. Spalarea mainilor elimina virusul.

Evitati contactul cu persoane care sunt suspecte de infectii respiratorii acute Mentineti distanta de cel putin 1 metru intre dumneavoastra si alte persoane, in special cand acestea tusesc, stranuta sau au febra, deoarece picaturile de saliva pot transmite virusul de la o distanta apropiata.

3.Nu va atingeti ochii , nasul si gura cu mainile Virusul se transmite mai ales pe cale r espiratorie, dar poate intra in corp prin ochi, nas si gura, astfel eviati atingerea daca nu v-ati spalat bine mainile. Mainile intra in contact cu suprafetele contaminate de virus raspandidu-se in tot corpul .

Acoperiti-va gura si nasul daca stranutati sau tusiti Daca aveti infectie respiratoare acuta, evitati apropierea de alte persoane, tusiti cu gura acoperita sau intr-un servetel de preferat de unica folosinta, purtati masca de protectie si spalati mainile. Daca in momentul in care tusiti va acoperiti gura cu mainile ,puteti contamina obiecte sau persoane cu care veniti in contact.

5.Curatati toate suprafetele cu dezinfectanti pe baza de clor sau alcool Dezinfectantii chimici ce pot ucide noul coronavirus (Covid-19), sunt dezinfectanti ce contin, clor, innalbitori, solvent, etanol de 75%, acid paracetic si cloroform. Medicul si farmacistul dumneavoastra vor sti ce sa recomande.

Utilizati masca de protectie doar in cazul in care suspectati ca sunteti bolnav sau in cazul in care acordati asistenta persoanelor bolnave Organizatia Mondiala a Sanatatii, recomanda folosirea mastii de protectie doar in cazul in care suspectati ca ati fost contaminat cu noul coronavirus, si prezentati simptome de tuse, stranut, sau in cazul in care acordati asistenta unei persoane care este suspecta de a fi infectata cu noul coronavirus. (O calatorie recenta in China sau zonele in carantina din Europa, cu simptome respiratorii).

Dezinfectia profesionala este procedura care impiedica raspandirea virusului si care ne protejeaza spatiul de la locul de munca, locuinta sau locul unde ne petrecem o parte din timp.


Dezinfectia profesionala se realizeaza cu ajutorul unor produse speciale ULV (Ultra Low Volume), cu ajutorul carora se poate dispersa substantele dezinfectantate.


Substantele sunt avizate Ministerul Sanatatii, produse pe baza de alcool si clor.

Servicii profesionale de deratizare dezinsectie dezinfectie Bucuresti Covid-19

Stiati ca …. (despre rozatoare)

Rozatoarele fac parte din clasa mamifere si reprezinta o treime din fauna globului pamantesc.

In tara noastra se poate intalni un numar mare de rozatoare, grupate in sase familii, cu peste 35 de specii si subspecii. Sunt caracterizate prin insusiri de viata putin intalnite la alte animale.

Astfel se explica rolul daunator sub aspect economic si al mentinerii si raspandirii unor boli deosebit de grave.

Una dintre insusiri este dezvoltarea excesiva si cresterea permanenta a dintilor incisivi.

Prin aceasta posibilitate au posibilitatea de distruge si consuma cantitati enorme de produse agroalimentare.

Servicii profesionale de deratizare dezinsectie dezinfectie Bucuresti Covid-19

Epidemie meningita

In anul 1996 Romania s-a confruntat cu cea mai mare epidemie de meningita West Nile din Europa?

Epidemia transmisă de virusul West Nile a ucis atunci 50 de oameni şi a trimis în spitale vreo 900. Virusul West Nile, care a revenit recent în România, a avut un vârf de atac în vara anului 1996, când sute de oameni se îmbolnăveau brusc de meningită fără să se ştie cauza infectării.

Într-un laborator sărac, fără aparatură şi computere, cercetătorilor români de la Institutul Cantacuzino le-a trebuit câteva luni până să afle diagnosticul corect.mini


Începand cu anul 1997, autorităţile sanitare au implementat un sistem de supraveghere al acestei infecţii astfel că toate cazurile de meningită sunt strict monitorizate de medici.

Contact

PROGRAM NON-STOP
Preluari comenzi: 8:00 - 18:00
Str. Pogoanelor, nr. 150, sector 4, Bucuresti
Servicii profesionale de deratizare dezinsectie dezinfectie Dezinsectie Dezinfectie Deratizare si Curatenie Bucuresti Covid-19
Cere o estimare de pret

© 2021 - RealDone 3D. Toate drepturile rezervate.

Call Now Button